Utazási információk

Tisno, Dalmáciában, Sibenik megyében Budapesttől 660, a megyeszékhelytől 25 kilométerre, Murter szigeten és a szárazföldön helyezkedik el. A kisvárost egy tengerszoros válassza el, és egy felnyitható híd, köti össze a Murter szigeten lévő részével.

2 044.JPG

Csodálatos környezet, kristálytiszta víz, fenséges panoráma várja az idelátogató turistákat.

PICT0110.JPG

Költőpénz váltásakor legjobban akkor járnak, ha bankkártyájuk, hitelkártyájuk van, amivel pénzt lehet felvenni ATM terminálból. Tisnóban több helyen is van ilyen terminál és ebben az esetben Kunát vesznek fel, amit a bank középárfolyamon vált forintról, ez a legkedvezőbb Bankkártyás fizetéskor tudomásunk szerint az érvényes középárfolyammal számol a bank, így ahol csak tud érdemes kártyát használni.

395608_513466832009569_651654453_n

Horvátország helyett inkább érdemes otthon váltani. Vendégeink szerint az Exclusive Change valutaváltókban adják a legkedvezőbb árfolyamot. Tisnóban több bank és valutaváltó található.

• Az országba történő belépéshez útlevél vagy más, az útlevéllel egyenértékű (személyi) igazolvány szükséges. A látogatók turistaként 3 hónapig tartózkodhatnak Horvátországban.

• Horvátország nemzeti pénzneme a horvát kuna (rövidítése Kn vagy HRK).

• Külföldi fizetőeszközt a hivatalos pénzváltó irodákban (továbbá bankokban, hotelokban, idegenforgalmi irodákban, utazási irodákban) lehet – az érvényes árfolyamlista alapján, jutalék felszámítása mellett vagy jutalékmentesen – beváltani.

• Az üzletekben, éttermekben és egyéb helyeken, – ahol a különböző bank – és hitelkártya intézmények logói fel vannak tüntetve bankkártyával, American Express, Eurocard-Mastercard, Visa stb.) és Eurocheque-kel is lehet fizetni.

• A nyilvános telefonfülkék kizárólag a postahivatalokban, újságárusoknál, hotelekben vagy központokban megvásárolható telefonkártyákkal használhatók.

• Villamos áram: 230 V, 50 Hz

Ivóvíz: A vízcsapból folyó víz az ország egész területén ivóvíz minőségű.

– érkezés előtti és távozás utáni takarítás
– ingyenes Wi-Fi használat az egész házban.